Friday, October 18, 2013

Craft Omida Mancacioasa



Ideea am luat-o de la o fotografie pe care am vazut-o pe undeva, in fotografie era o omida realizata prin imprimare cu degetelele si lipita pe o frunza desenata trecand cu un creion cerat pe o hartie pusa peste o frunza adevarata ("leaf rubbing" in engleza, chiar nu imi dau seama cum s-ar traduce).



Am pregatit asadar cateva frunze culese de afara ( cele mai potrivite sunt frunzele mai groase si cu nervuri multe si bine definite ), creioane, vopsea verde si rosie, penson. Prima data ne-am ocupat de frunze, am desenat vreo cateva prin metoda descrisa mai sus, le-am decupat si ne-am apucat apoi sa pictam omidutele.



  Credeam ca Ema va fi foarte incantata sa isi folosesca degetelele ( de la picioare ) pentru asta, dar pentru ca era racita si prost dispusa a avut o retinere sa se murdareasca si a insistat o perioada buna sa picteze doar cu pensonul pe hartie. Am adus asadar frunzele inapoi la masa si ne-am gandit sa le folosim ca si stampile, a parut o idee buna :)
 


 Dupa ceva timp de experimentat asa, Ema mi-a intins piciorusele si mi-a spus ca acum vrea sa picteze cu ele pe hartie, asadar i-am colorat degetelul mare cu rosu ( pentru capul omidei mancacioase) si celelalte cu verde si a inceput sa calce incantata pe o foaie de hartie pusa pe parchet :) Si uite asa apareau si omidutele pe foaie :)


Cand a terminat cu distractia asta, am decupat omidutele si le-am lipit pe frunzele realizate anterior ( le-am lipit cu banza dublu adeziva pentru ca n-aveam un alt fel de lipici la indemana). Dupa ce s-au uscat un pic, le-am prins pe panoul nostru de pluta, deasupra tablitei magnetice unde momentan exersam numaratul cu ajutorul fructelor omidei mancacioase :)


Omidutele mai mici sunt facute prin imprimarea pe hartie a degetelelor Emei de la picioruse iar cele mai mari le-am pictat la inceput eu cu degetul, incercand sa-i arat cam ce trebuie sa facem si ca nu e nimic daca ne murdarim. Nu stiu de unde brusc asa o retinere in a se murdari, in alte ocazii nu a avut absolut nici o problema cu asta :)



Ema, 23 luni

O activitate din seria "Omida mancacioasa"

3 comments:

  1. O idee grozava de craft, precum si activitatile din seria "Omida mancacioasa".

    ReplyDelete
  2. Referitor la teama de a se murdari si la noi s-a instalat, recent. Deocamdata nu-mi explic aparitia ei. Sper sa treaca cat mai curand!

    ReplyDelete
  3. Ma bucur ca iti place ideea! Sa stii ca teama cu murdaritul a trecut foarte, foarte repede la noi, acum Ema nu mai are nici o problema cu asta, din contra, ar picta toata ziua si mai ales ar picta numai cu degetelele :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...