Friday, November 15, 2013

Activitati tematice: Omida mancacioasa


Inspirate fiind de noii papucei ai Emei, cei cu omidute, timp de vreo doua saptamani am facut Ema si cu mine mai multe activitati cu tema "Omida mancacioasa", o carte pentru copii tare dragalasa, pe care am citit-o si recitit-o de cateva ori in perioada asta.


 Pentru a recapitula fructele cunoscute de Ema, am inceput seria activitatilor cu una de potrivire obiecte cu imagini (adica fructe cu imagini ale fructelor), activitate despre care am scris mai multe aici.

 

Ema a avut si o omida construita de mine dintr-o cutie, pe care s-o hraneasca in voie cu marul, cele doua pere, cele 3 prune, 4 capsuni si 5 portocale mentionate in carte. La partea cu "junk food"-ul n-am ajuns, m-am gandit sa ne axam numai pe fructe totusi pentru moment :)
 


Cartonasele cu fructele le-am laminat si le-am transformat in magneti, le-am putut asadar folosi si pentru tablita magnetica si pentru o activitate separata de numarat.






 O alta activitate magnetica de hranit omida cu fructe :)




Si o activitate artistica :) Am realizat omidute vopsind degetelele Emei si apoi imprimandu-le pe hartie, am decupat in jurul lor si in final am lipit omidutele pe frunze :) Mai multe despre activitatea asta am scris aici.




 Alta activitate artistica. Ema a incercat sa coloreze cu acuarele omiduta mancacioasa:



Tot in aceasta perioada am mai exersat numaratul pana la cinci si sortatul pe culori folosind jucaria asta minunata cu cerculete colorate si cinci betisoare, un mod excelent de a dezvolta si motricitatea fina.




Un filmulet cu Ema absorbita de activitate:




Intr-una din zile am avut si o gustare-omiduta, din rosii, avocado si crema de branza :)


 Rafturile cu jucarii:


In timp ce ne jucam cu omida mancacioasa si ale ei fructe, am inceput si prima serie de activitati cu litere, si anume activitati legate de litera O, dar am sa revin cu o postare separata despre ele.

Ema, 22-23 luni

3 comments:

  1. Imi place mult organizarea voastra, spatial vostru de munca, precum si raftul cu jucarii. Totul simplu, interesant, educativ si ordonat! Felicitari!

    ReplyDelete
  2. Multumesc frumos pentru atatea complimente :) Chiar ma bucur ca iti place felul in care ne jucam noi, si eu apreciez mereu activitatile voastre, chiar daca n-am prea lasat comentarii :)

    ReplyDelete
  3. Buna ziua, unde ati gasit plansele cu fructe?

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...