Wednesday, November 20, 2013

Cutie senzoriala de toamna - Cauta si potriveste



 Cu unele din obiectele din cutia noastra senzoriala de toamna am alcatuit intr-o zi o alta, mai micuta. Baza a fost formata din niste boabe de fasole in culori de toamna (perfecte pentru turnat si rasturnat in/din recipientele puse la dispozitie) printre care am amestecat un con de brad, doua nuci, trei castane, patru ghinde si cinci dovleci. Apoi peste toate acestea am rasfirat si niste frunze uscate de toamna. In cutia senzoriala am adaugat de asemenea niste cartonase cu numerele de la 1 la 5 si multimile corespunzatoare de obiecte.  Ema a trebuit sa caute obiectele de toamna printre boabele de fasole si sa le sorteze, punandu-le pe fiecare pe cartonasul potrivit.



Asadar, inca o activitate de matematica timpurie, realizata cu obiecte specifice toamnei. Ema in principal s-a jucat cu ce era in cutie, a mutat boabele de fasole dintr-un loc in altul, dar a folosit destul de mult si cartonasele. Eu o intrebam de exemplu cate ghinde trebuie sa gaseasca in cutie, ea se uita pe cartonasul pe care erau desenate ghindele, citea 5 si apoi le cauta si le aranja pe cartonas avand grija sa potriveasca fiecare ghinda reala pe cate una desenata :) Si tot asa cu celelalte obiecte.



Ema, 23 luni

7 comments:

  1. Foarte frumoasa activitatea voastra! Ce bine se descurca cu numerele :)

    ReplyDelete
  2. Multumesc frumos! Da, recunoaste numerele pana la 10, numara, dar nu poate asocia corect cantitatile la numere, dar e mica, nu e nici o graba :)

    ReplyDelete
  3. cartonasele le-am facut eu, daca aveti nevoie de ele, puteti sa-mi trimiteti un e-mail la iarina_trey@yahoo.com si vi le dau cu placere :)

    ReplyDelete
  4. Foarte interesanta activitatea cu cartonasele. Daca le aveti gata facute eu as vrea sa va rog sa mi le trimiteti in forma digital si le pot lista eu si lamina. Cam ce dimensiune trebuie sa aiba un cartonas? Multumesc.

    ReplyDelete
    Replies
    1. V-am trimis acum un e-mai, am precizat si acolo ca sunt exact cat o fotografie mica obisnuita cartonasele, au 10 pe 15 cm.

      Delete
  5. V-am dat un email, sper sa nu intre in spam.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...