Friday, January 10, 2014

Activitatile noastre preferate din 2013

In perioada asta de inceput de ianuarie (sau mijloc de ianuarie chiar, pana m-am mobilizat eu sa mai scriu un articol aici...), am vazut pe multe bloguri recapitulari de toate felurile ale anului care a trecut si m-am tot pornit si eu de multe ori sa fac o recapitulare, doar ca nu ma puteam hotari de care :) De obicei, la sfarsitul unui an adun cate o fotografie din fiecare luna si fac o pagina de scrapbooking cu ele, dar cum anul 2013 a fost unul cam greu si urat pentru mine, nu prea am avut chef sa ii celebrez trecerea in vreun fel, bucuroasa fiind ca am scapat in sfarsit de el...cred ca am sa revin si cu pozele oricum, un pic mai incolo.

Pana atunci, partile cele mai frumoase ale lui 2013 au fost bineinteles cele care au implicat-o pe Ema, si anume activitatile noastre de toate felurile. Nu am facut anul trecut atatea lucruri pe cat mi-as fi dorit, mai ales in timpul verii din anumite motive, si nici nu am scris pe blog despre tot am reusit sa facem totusi, deci urmeaza un top al preferintelor mele (si ale Emei, logic) care include atat activitati postate, cat si nepostate la timpul lor, dar asupra carora am sa revin cand are sa fie iarasi sezonul potrivit pentru ele :)

1. "Placinta de mere" - activitate senzoriala cu plastilina facuta in casa

http://clipe-frumoase-cu-ema.blogspot.ro/2013/11/invitatie-la-joaca-placinta-de-mere-si.html

2. Vanatoarea de oua (Egg Hunt) din mai - o activitate foarte draguta, de cand avea Ema 18 luni, si pe care am sa o postez cu detalii anul acesta de Paste :)



3. Joaca de vara cu apa - in putinele zile cand a fost cald vara trecuta, Ema a profitat din plin si s-a jucat afara cu apa, fie si-a spalat papusica, fie a mutat apa, simpla sau colorata, dintr-un recipient in altul :)



4. Cosuletul senzorial de toamna, pe care l-am folosit in multe feluri, atat in casa, cat si afara

http://clipe-frumoase-cu-ema.blogspot.ro/2013/11/invitatie-la-explorat-cutie-senzoriala.html

 5. Activitate senzoriala cu fulgi de cocos roz - un mare succes pe cand avea Ema 16 luni :) In perioada 12-18 luni oricum a fost fascinata de toate activitatile senzoriale pe care i le-am propus.


6.  Tot ce am reusit sa facem pe afara toamna asta se afla printre preferintele noastre, chiar daca nu e vorba numaidecat despre activitati structurate ( vizita la zoo, tobogan cu frunze, cules mere, picnic de toamna,  excursii in padure, pictat pe frunze...)

http://clipe-frumoase-cu-ema.blogspot.ro/2013/11/distractii-de-toamna-in-aer-liber-10.html

7. Craft renul Rudolph din amprentele de la picioruse:

http://clipe-frumoase-cu-ema.blogspot.ro/2013/12/ziua-renului-rudolph-calendar-de-advent.html

8.  Tartacute decorate - o alta activitate distractiva de toamna, pentru interior

http://clipe-frumoase-cu-ema.blogspot.ro/2013/11/tartacute-decorate.html

9. Marul in cele 4 anotimpuri - o activitate mai complexa construita in jurul puzzle-ului preferat al Emei:

http://clipe-frumoase-cu-ema.blogspot.ro/2013/11/marul-in-cele-patru-anotimpuri.html

10. Si in final, toate activitatile pe care le-am facut in jurul temei Omida Mancacioasa sunt printre preferatele noastre:

http://clipe-frumoase-cu-ema.blogspot.ro/2013/11/activitati-tematice-omida-mancacioasa.html

Nu am prea inclus activitati de pictura, pentru ca despre ele am de gand sa scriu o postare separata in curand, in care sa explic de ce abordarea Reggio pentru pictura mi se pare cea mai potrivita pentru copilasii mici.

Daca vreti sa faceti si voi o prezentare cu activitatile preferate din 2013, astept linkul la comentarii :)

2 comments:

  1. Am revazut toate postarile voastre! Ce colt fain si colorat ai construit aici, multumim! Fotografiile sunt nemaipomenite, iar Ema - nespus de dulce!

    ReplyDelete
  2. Eu iti multumesc, pentru vizita si pentru complimente! Ma bucur ca iti plac si activitatile noastre, si fotografiile :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...