Wednesday, January 15, 2014

Casute crocante din biscuiti



N-am mai postat activitatile noastre de advent, pentru ca timpul a devenit tot mai putin pe masura ce am inaintat mai mult in decembrie, dar de realizat am realizat cam tot ce ne-am propus in calendarul noastru. Si putinele activitati pe care n-am apucat sa le facem, am de gand sa le recuperam cumva, dar in alta forma.

Una din activitatile care a iesit foarte foarte bine, si pe care ma gandesc sa o transformam in traditie a fost sa facem casute de "turta dulce", doar ca ne-am folosit de biscuiti in loc de clasica turta dulce. Inspiratia a venit si din Marea Carte a Craciunului si din cateva postari de pe bloguri, in care am vazut activitati asemanatoare.



 

Noi am folosit o varianta de biscuiti cu bucatele de portocale confiate, biscuiti care aveau un miros perfect pentru aceasta perioada, si in loc de glazura cu zahar si albus de ou am incercat sa lipim peretii casutelor cu unt de arahide. Sigur ca nu au fost la fel de rezistente, dar pe majoritatea le-am facut doar ca niste triunghiuri, si nici nu au trebuit sa reziste foarte mult, deoarece ideea era sa fie mancate :)


Pentru decorat am folosit fructe uscate dar si cateva ornamente din zahar, pe care daca le-am fi omis am fi avut o varianta chiar sanatoasa de casute, dar Ema oricum nu prea e atrasa sa le manance, chiar au fost de decor :) Pe moment Ema a fost chiar incantata de fructele uscate :)
 


Pentru a lipi ornamentele de biscuiti am folosit tot untul de arahide si chiar a functionat foarte bine. Casutele au fost un pic cam greu de decorat de care un copil de 2 ani, din cauza ca nu erau foarte rezistente, dar a fost distractiv oricum, Ema chiar a apreciat activitatea.





Ema, 2 ani si o luna

2 comments:

  1. Vai, ce bine arata casutele!!!
    Irina

    ReplyDelete
  2. Multumesc, Irina! Au iesit foarte dragalase, dar si gustoase, sa stii, Ema a apreciat mai ales fructele uscate :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...