Monday, July 8, 2013

Potrivire obiecte cu imagini





Activitatea asta i-am prezentat-o Emei pe la 18 luni ( a fost una dintre activitatile noastre pentru tema "Animale de la ferma") si desi a fost interesata de la inceput de ea, a tot avut nevoie de cate un pic de ajutor, abia acum la 20 de luni a inteles perfect ce si cum trebuie sa faca si poate potrivi corect fiecare animal cu imaginea lui desenata.



Asta inseamna ca de acum isi da seama ca imaginile sunt simboluri, reprezinta obiectele reale. De asemenea, din punct de vedere matematic, se incurajeaza astfel intelegerea corespondentei unu la unu, pentru ca fiecarui animal ii corespunde cate un cartonas.



Mai multe avantaje ale acestor tipuri de activitati am citit si eu recent aici, stiam doar ca sunt folosite frecvent in educatia Montessori.

11 comments:

  1. V-am rasfoit cu mult interes blogul! Sunt foarte frumoase activitatile voastre iar Ema e un copil surprinzator!

    ReplyDelete
  2. Multumesc mult! Blogul meu e abia la inceput :) V-am vizitat si eu, am sa salvez adresa sa mai trec si altadata, Petru pare de varsta fetitei mele :)

    ReplyDelete
  3. Imi plac mult figurinele voastre. Ce marca sunt? Nu reusesc sa gasesc unele asemanatoare, mai mari, dar realiste... ma rog, asemanatoare cu modelul lor matural! :)))

    ReplyDelete
  4. Si asta avem in plan sa facem, eu vroiam sa fac ceva cu animale de plus, dar pare ideea voastra mai buna.

    ReplyDelete
  5. Buna,
    Am descoperit de curand blogul vostru si deja am furat cateva ideii. O singura intrebare am de unde ati luat flash cardurile? Am gasit si eu unele dragute dar in limba engleza si mi-ar placea sa am unele in romana pt. baietelul meu.
    Multumesc.

    ReplyDelete
  6. andru, scuze, abia acum am observat comentariul tau, figurinele sunt Schleich, preferatele mele, pentruca sunt foarte realiste, intr-adevar :)

    ReplyDelete
  7. Jo, ati mai reusit sa faceti activitatea asta? :)

    ReplyDelete
  8. Irina Sorea, ma bucur mult ca ti-a placut blogul nostru! Flash cardurile le-am facut eu, cu imagini gasite pe internet, daca le doresti, ti le pot trimite :)

    ReplyDelete
  9. Buna Adriana! Poti sa imi trimiti si mie imaginile cu cardurile folosite la aceasta activitate? Merci mult!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ramona, sigur, doar sa imi trimiti un mail la iarina_trey@yahoo.com, ca sa am si eu adresa ta, si ti le trimit

      Delete
  10. As dori si eu flashcardurile pe adresa elenaidriceanu2014@yahoo.com Multumesc!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...