Thursday, December 4, 2014
Numaram cu ursuletii (si de asemenea insiram)
Saturday, October 18, 2014
Nasturel - activitati inspirate de carte
Ema a primit minunata carte cu Nasturel anul trecut de Craciun, pe cand avea 2 ani si 2 luni si a devenit in scurt timp cartea ei preferata. A fost absolut prima poveste pe care a avut rabdare sa i-o citesc de la inceput pana la sfarsit (si pe atunci era lucru mare, nu statea sa se uite decat la cartile cu poze, fara povesti si asculta doar poezii scurte), si am ajuns in cele din urma sa o citim de cateva ori pe zi. Iar cand nu citeam cartea, Ema o mai lua singura de pe raft si incerca sa i-o povesteasca ursuletului ei, lui Momo :) Era tare dulce cand arata cu degetul spre cuvinte si se prefacea ca citeste :)
Colectia de obiecte de toamna
Toamna trecuta am fost de mult mai multe ori prin padure decat am apucat anul acesta, si am reusit sa strangem numeroase obiecte micute specifice acestui anotimp frumos. De asemenea am si cumprat anul trecut o serie de obiecte de toamna (dovleci si mere de polistiren, frunze de lemn, bete de scortisoara, rondele de lemn etc), deoarece am vrut sa le folosesc ca si decor la petrecerea Emei de 2 ani, care a avut ca si tema "Animale din padure toamna". Am deschis acum cateva zile cutia noastra cu "comori de toamna" si m-am tot gandit ce sa fac cu ele mai interesant... o cutie senzoriala cred ca n-ar mai fi fost atat de atractiva pentru Ema la varsta asta, asadar am combinat unele din ideile de anul trecut si am aranjat frumos colectia noastra intr-o minunata cutie compartimentata.
Thursday, October 9, 2014
Cutie sortator - varianta homemade
Ideea aceasta nu e nicicum originala, am gasit-o de multe ori pe blogurile pentru copii, iar articolul care chiar m-a inspirat sa fac si eu una e acesta. Cam toti copiii au o perioada in care iubesc sa introduca obiecte mici prin gauri. Am incercat de-a lungul timpului sa fac o serie de "jucarii" care sa satisfaca nevoia aceasta a Emei (unele din ele sunt mentionate in articolul acesta). De altfel, nu cred ca exista copil sa nu aiba pana pe la 2 ani acasa un sortator cu forme geometrice, fie de plastic si in forma de broscuta sau borcan de biscuti, fie de lemn si astfel mai conform cu principiile Montessori :)
Thursday, September 4, 2014
Sfaturi din gradina cu flori de Nu-ma-uita (o scrisoare speciala)
Iubita mea fetita, e prima data cand ma adresez tie pe blogul acesta. Da, e blogul nostru cu activitati, pe care am hotarat sa-l creez pentru a putea prezenta ceea ce facem noi celor interesati si pentru a putea crea legaturi cu persoane ca noi, carora le place sa se joace, si sa invete in joaca, pentru a ma putea inspira si eu din ideile altora si astfel sa-ti prezint tie activitati si invitatii la joaca variate si interesante. Nu e blogul nostru personal, nici nu avem asa ceva, nu e locul potrivit de scrisori, si totusi am simtit ca ceea ce voiam sa iti spun in seara aceasta s-ar potrivi aici, mai ales ca esti inca mica si n-ai intelege acum tot ce vreau sa-ti transmit. Am sa-ti dau sa citesti cand vei fi un pic mai mare asadar.
Friday, August 29, 2014
Plaja cu nisip kinetic
Ema isi doreste foarte mult sa mearga la mare, isi aminteste exact ce a facut anul trecut pe plaja, asteapta sa sara in valuri si sa construiasca in nisipul umed de pe malul marii... de altfel, astea fiind si activitatile ei preferate pe timp de vara, joaca in apa si joaca in nisip, am incercat sa alcatuiesc cat mai multe invitatii la joaca vara asta care sa cuprinda nisipul si apa. Din pacate, inca n-am reusit sa ajungem la mare, dar Ema nu stie ca vara e pe sfarsite si tot isi imagineaza ca ajunge acolo :) Pana atunci insa, foarte de folos ne-a fost in ultimele doua luni un material senzorial deosebit: nisipul kinetic.
Friday, August 22, 2014
Joaca senzoriala cu broscute
Planificam pentru perioada de inceput de vara o serie intreaga de activitati legate de broscute, ratuste si lacuri in general, dar cum am ramas in urma destul de mult cu parcurgerea temelor, am sarit peste aceasta si apoi m-am trezit in mijlocul verii ca am niste figurine dragute cu broscute, care trebuie totusi folosite intr-un fel sau altul. Si asa s-a nascut ideea unui sensory bin mai complex, alcatuit in masuta noastra pentru nisip si apa intr-o zi cu mult soare, perfecta pentru asa o joaca.
Friday, August 1, 2014
Activitatile si joaca de tip Reggio
Reggio Emilia e o abordare inovativa a educatiei timpurii, o abordare care isi are originea in Italia, in regiunea cu acelasi nume. Specific Reggio este considerarea copilului capabil sa se foloseasca de curiozitatea lui nativa pentru a cerceta lumea si a invata despre ea. Toata invatarea e ghidata de copil, de interesele lui, mediul in care se invata are un rol de baza ("al treilea profesor"), asadar trebuie sa fie reprezentat in interior de spatii largi, deschise, luminoase si ordonate, iar joaca in exterior, in natura, e foarte incurajata.
Tuesday, July 29, 2014
Invitatie la joaca - idee de impachetare
Acum vreo doua luni, cand pe rafturile de jucarii ale Emei era inca expusa invitatia la joaca de primavara, a venit in vizita o fetita ceva mai mare care a fost foarte, foarte interesata de plastilina. Mai aveam inca o parte din plastilina facuta pentru cosuletul de Pasti, singura data cand am facut plastilina in casa pana acum si a iesit absolut fantastic, mult mai usor si placut de modelat decat cea din comert.
Sunday, July 27, 2014
Bucataria de vara
Wednesday, July 2, 2014
Invitatie la joaca senzoriala cu vopsea spumoasa
Sunday, June 22, 2014
Santierul literelor si alte activitati legate de constructii
Ema e intr-o perioada in care e fascinata de pietre, de la mari la mici. Nu exista data sa vada undeva pietricele pe jos si sa nu-si umple fie buzunarele, fie cosuletul de la bicicleta. Una din activitatile ei preferate in aer liber pe moment e sa mergem pe malul apei si sa arunce cu pietre in apa. Daca ar fi dupa ea, le-ar alege numai pe cele mai mari, sa stropeasca mai tare :) Inspirata de dragostea ei momentana pentru pietre, m-am gandit cum sa le introduc in joaca ei de zi cu zi si am alcatuit o cutie senzoriala perfecta pentru perioada asta, un mini-santier.
Thursday, June 19, 2014
Despre cum ne organizam jucariile in stil Montessori
De cand am inceput sa ma documentez despre metoda Montessori, cam de cand Ema abia implinise un an, am incercat sa renunt la clasicele cutii cu jucarii si in schimb sa ma folosesc de cate doua rafturi pentru a i le expune pe cele care ma gandesc eu ca o intereseaza la un moment dat. Sistemul acesta, cu aranjatul jucariilor pe rafturi in loc de aruncatul lor claie peste gramada in cutii are mai multe avantaje: copilul vede cu usurinta ce jucarii are la dispozitie, nu trebuie sa caute prin gramezi (astfel se inlatura cat de cat si tendinta lor de a rasturna o cutie in mijlocul camerei si apoi sa plece, pentru ca nimic nu-i multumeste), stie exact care e locul fiecarei jucarii si ii este mai usor sa le returneze unde trebuie daca doreste, nu este suprastimulat cu o multime de jucarii in acelasi timp si se poate concentra mai usor asupra celor pe care le are la dispozitie, se poate juca efectiv cu ele.
Monday, June 2, 2014
Pictatul cu apa colorata
Care copilas nu este oare incantat sa se joace, in orice mod, cu apa? Stiu sigur ca Ema e fascinata de apa si nu ar refuza vreodata o activitate care o implica :) Daca activitatea mai are legatura si cu pictatul, atunci sigur va avea succes maxim in cazul nostru.
Thursday, May 22, 2014
3 idei de activitati cu aluat de nori - Cloud Dough
Aman sa scriu postarea asta de foarte mult timp deja, pentru ca pur si simplu nu gasesc o traducere potrivita a acestui material senzorial, "cloud dough" :) Pana la urma m-am hotarat sa fac o traducere ad literam si gata :) Este vorba de un material perfect pentru "messy play" (alt termen dificil de tradus - "joaca murdara"?) si pentru cutii senzoriale cu diferite teme. Am sa prezint ce am incercat noi pana acum, pornind de la aceeasi reteta de baza.
Thursday, May 15, 2014
Oua cu surprize - din plastilina
Anul acesta de Pasti am pregatit un cosulet cu mici cadouri pentru Ema, si deoarece ea inca nu stie de ciocolata (si n-am nici un interes sa afle prea curand), m-am tot gandit cum sa inlocuiesc clasicele oua de ciocolata, atat de distractive, in special cele care ascund surprize. Rasfoind bloguri si citind articole, am dat peste o idee geniala, oua cu surprize, dar cu plastilina in loc de ciocolata. Perfect :)
Tuesday, April 15, 2014
Cosulet de Paste pentru bebelusi
Noi nu avem o traditie in a oferi copilasilor de Paste un cosulet cu dulciuri sau jucarii, eventual de la Iepuras, dar incepe sa mi se para o idee tot mai buna (fara partea cu dulciurile totusi, sunt o multime de lucruri care ar putea umple asa un cosulet si fara partea cu iepurasul care il aduce). Ema avea 5 luni si jumatate la primul ei Paste si nestiind cum sa o implic altfel in activitati specifice, m-am gandit sa ii alcatuiesc un cosulet cu oua de plastic, cu care sa se poata juca in voie.
Saturday, March 15, 2014
Idei de joaca si activitati pentru familiarizarea cu literele numelui
Am citit la inceputul lunii martie postarea aceasta, despre organizarea activitatilor in functie de sarbatorile (mai mari sau mai mici, mai cunoscute sau mai putin cunoscute) din luna martie si am aflat astfel de exemplu ca pe 1 martie e Ziua Porcului, iar prima saptamana intreaga din martie e dedicata sarbatoririi numelui. Mi s-au parut niste idei dragute sa le preluam si noi in activitatile noastre. Cred ca am sa acord o importanta mai mare de acum "sarbatorilor" de acest gen, deoarece e chiar distractiv de planificat activitati in jurul lor. Despre purcelusi am sa fac o postare separata, acum vreau sa va prezint cateva idei de activitati care sa-i familiarizeze pe copii cu literele din numele lor, adesea primele litere pe care acestia le retin.
Friday, March 14, 2014
Invitatie la pictat folosind flori in loc de pensoane
Observand ca Ema a fost asa de incantata ca a putut sa "picteze" cu coditele ude ale ghioceilor nostri, m-am gandit ca am putea folosi niste flori mai ofilite de prin casa exact cu scopul acesta, de a picta cu ele. Am vazut pana acum de cateva ori pe blogurile cu activitati pentru copii ideea asta, de a folosi tot felul de obiecte din natura pe post de pensoane, si oricum aveam in plan sa facem si noi asa ceva (desi ma gandeam ca cel mai potrivit ar fi fost la vara, in gradina, sa isi poata alege Ema singura "pensoanele" - vom incerca si varianta asta evident ).
Thursday, March 13, 2014
Dragii nostri ghiocei
Acum doua zile Ema a cules din micuta noastra gradina primii ghiocei, mi i-a adus in casa si m-a indemnat cu mare grija sa ii pun in apa. Stie ca florile au nevoie sa apa ca sa traiasca. M-am gandit asadar sa amenajez un coltisor pentru ghioceii culesi de Ema, ca sa putem analiza si admira gingasele flori de inceput de primavara.
Monday, March 10, 2014
Cine nu papa verdeata...
Ema are niste ratuste de cauciuc, din acelea pentru baie, pe care le adora pur si simplu. S-a jucat in toate felurile cu ele, inca de cand era foarte mica, mai putin la baita pentru ca pe vremea cand facea baie in cadita prefera sa se joace cu niste bilute, iar acum face doar dus :) De-a lungul timpului am gasit o multime de utilitati pentru ratuste, dar in ultima vreme le foloseste chiar foarte mult si la activitati, pentru ca am observat ca sunt putin transparente si arata foarte frumos pe panoul luminos. De altfel, ratustele s-au cam mutat cu totul pe panoul nostru luminos si Ema gaseste parca in fiecare zi ceva nou de facut cu ele :)
Friday, March 7, 2014
Inimioare cu litere pentru o activitate de potrivire
Emei ii place foarte, foarte mult sa picteze. Si de cele mai multe ori, dupa o sesiune de pictat raman cateva foi ... interesante, dar cu care nu prea stiu ce sa fac, mai ales ca nici nu prea avem un spatiu suficient pentru a le expune (desi aspectul acesta chiar e foarte important, expusul lucrarilor pentru ca micutul sa inteleaga ca arta lui e apreciata). Incerc asadar cateodata sa gasesc anumite "utilitati" pentru picturile Emei, in acest fel vede ca ne folosim de ceea ce a creat ea si e incurajata sa continue... nu ca ar avea nevoie de incurajari sa picteze momentan :)
Thursday, March 6, 2014
Explorand simtul mirosului iarna: supica pentru ursulet
De vreo doua luni cam asa, Ema e fascinata de mirosuri. Imi cere sa miroase aproape orice, nu ar manca nimic fara sa testeze inainte in acest fel si mereu exclama multumita: "aaa, miloase mos!" - miroase frumos adica :) Se stie ca e ceva firesc, copiii micuti asa invata despre lumea din jurul lor, asa exploreaza, folosindu-si cele 5 simturi. Daca in perioada de bebelusie cel mai explorat simt e fara indoiala cel tactil, bebelusii vor sa atinga totul, sa bage in gurita, sa pipaiasca obiectele, etc, mai tarziu cu siguranta ar trebui acordata o atentie mai mare si celorlaltor simturi. Bebelusii se nasc cu un simt al mirosului foarte dezvoltat, iar pana spre trei ani devin tot mai constienti de el si de capacitatea pe care acesta o are pentru a oferi informatii din mediul inconjurator. Si cum simtul olfactiv e deseori ignorat atunci cand se pregateste o activitate senzoriala/ un sensory bin (o idee de a integra ulei esential de pin in joaca senzoriala am prezentat aici), m-am gandit acum ceva vreme, cand inca mai era iarna afara, sa profitam de mirosurile frumoase ale iernii/Craciunului si sa pregatim o supica de sezon pentru ursulet :)
Wednesday, March 5, 2014
Porcusori in noroi - o activitate din prima noastra carte USBORNE
Rasfoind bloguri si urmarind activitati pe care le fac alte mamici cu ai lor micuti, am observat in ultima vreme ca sunt din ce in ce mai folosite si mai apreciate si la noi cartile editurii USBORNE, carti in engleza pentru copii. Am fost foarte incantata sa primim asadar de la Micul Cititor o carte a acestei edituri, si mai ales o carte de activitati pentru copilasii mici.
Sunday, March 2, 2014
Martisoare pictate si un martisor Nasturel :)
M-am gandit anul acesta ca Ema sa faca niste martisoare pentru cei dragi, pentru ca ea intelege foarte bine deja ideea de cadou, ii place sa faca daruri si vreau sa inteleaga si ca e mult mai valoros ceva facut chiar de tine, decat cumparat de la magazin. Inca e mica, dar ideea o vom accentua oricum si cu alte ocazii. I-am explicat ca de acum nu mai ninge (sper!), iarna pleaca si in locul ei vine primavara, anotimpul in care creste iarba, cresc si frunze in copaci, si floricele. Iar pentru a ne bucura de sosirea primaverii, ne facem unul altuia mici cadouase, martisoare. A fost foarte incantata de idee :)
Friday, February 28, 2014
Invitatii la joaca: plastilina, obiecte de toamna si animale din padure
Da, stiu ca acum tocmai vine primavara, dar dupa ce am postat activitatea aceasta, mi-am amintit de animalele noastre din padure si despre faptul ca n-am apucat pana acum sa scriu pe blog cum ne-am jucat cu ele toamna trecuta, cand am facut o serie de activitati despre animale din padure. Si chiar daca nu mai e toamna de mult, animalutele acestea tot merita atentie, pentru ca sunt deosebit realizate, realistice si pline de detalii si pentru ca Ema pur si simplu le iubeste :)
Thursday, February 27, 2014
Cutie senzoriala cu sare pentru dramatizarea povestii "O noapte cu ninsoare"
O data cu interesul pentru cititul povestilor, a aparut la Ema si cel pentru repovestirea intamplarilor. Am observat ca retine o multime de amanunte si poate raspunde corect la intrebari referitoare la continutul cartilor citite si ca intelege si firul povestirilor, ordinea in care sunt sunt prezentate intamplarile.
O metoda foarte buna de a incuraja interesul pentru carti mi se pare punea in scena, in mod cat mai distractiv si jucaus, a povestirile cu care devine familiara.
Tuesday, February 25, 2014
Invitatie la joaca - plastilina si animale polare
Iarna aceasta am avut foarte putin timp zapada, dar si cand a nins, a fost incredibil de frumos: zapada alba si pufoasa a acoperit totul: casele, bradutii din curte, ramurile copacilor in zare... de pe geamul nostru din bucatarie chiar se vede un peisaj fantastic iarna :) Asa o vreme invita la stat in casa la caldura si facut activitati interesante :)
Saturday, February 22, 2014
Inimioare de gheata pe panoul luminos
In luna februarie, printre joaca noastra cu animale polare, am strecurat si cateva activitati cu inimioare, pentru ca idei sunt o multime, si pentru ca ne-am cam saturat de albastru, mai vrem si rosu :) Ema a invatat ca inima inseamna iubire si tot cere in ultima vreme sa deseneze sau sa picteze inimioare pentru cineva anume. Azi mi-a zis iar:
- Mami, Ema chie!
- Ce vrei sa desenezi?
- Inima!
- Iar o inima? Pentru cine?
- Nu zic, mami!
Sunday, February 16, 2014
Un orasel cu amintiri si dorinte - concurs
Pentru concursul organizat de Clubul Magic am pregatit si noi o activitate acum cateva zile, doar ca reusesc sa scriu despre ea abia acum, pe ultima suta de metri. Concursul presupune crearea unei lucrari, prin orice tehnica, in care sa se regaseasca o amintire frumoasa din anul care a trecut si o dorinta pentru anul nou, in care am intrat deja de o luna jumatate :)
Tuesday, February 11, 2014
Habitatul pinguinilor - joaca imaginativa pe panoul luminos
In ianuarie la sfarsit au venit si la noi zapezile si temperaturile scazute (chiar de minus 20 de grade), asadar a fost foarte potrivit sa incepem o serie de activitati despre animalele polare. Ema a primit de Craciun mai multe carti despre animale polare, dintre care una cu sunete, si niste figurine: un urs polar, o balena si o colectie intreaga de pinguini (tubul cu pinguini de la Safari mai exact). Am folosit asadar in aceasta perioada foarte mult, atat cartile, cat si animalele noastre polare.
Saturday, January 25, 2014
Activitati tematice: litera O
Cu vreo doua luni inainte sa implineasca 2 ani, Ema a inceput sa fie interesata de litere. Cum cifrele pana la 10 le cunoastea deja de ceva vreme, cand vedea o litera imi spunea ca seamana cu o cifra anume (de exemplu E seamana cu 3, I cu 1 si tot asa), astfel incat am inceput sa ii spun cum se cheama de fapt si ca sunt litere, nu cifre. A inteles ideea si m-am gandit ca e momentul ideal sa incepem niste activitati tematice grupate in jurul cate unei litere. Scopul e ca Ema sa se familiarizeze incet incet cu literele, sa inteleaga in cele din urma ce sunt ele, la ce folosesc. Si evident, sa poata recunoaste la sfarsitul perioadei de activitati litera pe care ne-am concentrat. Desi pana sa terminam noi cu literele alfabetului sunt convinsa ca le va recunoaste oricum pe toate, nici nu e departe de stadiul acesta :)
Friday, January 24, 2014
Rime adorabile, pentru cei mai mici
"Rime pentru cei mai mici" este titlul uneia dintre fermecatoarele carti pentru copii scrise de Lucia Muntean. Auzisem de cartile ei si abia asteptam sa le rasfoiesc si eu, asadar le-am analizat online si am hotarat ca "Rime pentru cei mai mici" ar fi cea mai potrivita carte pentru Ema acum. A primit-o de ziua ei, cand a implinit 2 ani si n-a trecut mult timp pana cand a inceput s-o indrageasca tot mai si tot mai mult.
Saturday, January 18, 2014
Explorand culori si forme pe panoul luminos
Anul trecut cam pe vremea asta, cand Ema avea putin peste un an si eu ma documentam despre metode educationale, am intalnit intamplator pe un blog idei de joaca folosind un panou luminos, "light panel" sau "light box" in engleza. Am ramas de atunci fascinata de posibilitatea de a folosi in acest fel lumina si umbrele, pentru a imbogati joaca si mai ales joaca senzoriala. Nu mai stiu exact despre care blog era vorba, dar idei de acest gen sunt foarte, foarte multe pe siteurile/blogurile despre copii mici si pot fi gasite cu o simpla cautare pe Google ( sau pe Pinterest, preferatul meu ).
Wednesday, January 15, 2014
Ornamente din aluat sarat: "manute Mos Craciun" - Idei de cadouri homemade
Intr-una din ultimele zile de advent ale Craciunului acesta am pregatit un aluat sarat cu scopul de a face niste ornamente pentru brad, pe care sa le dam cadou. In fiecare an incerc sa includ printre cadourile de Craciun si cateva facute de mine (albume, calendare), iar anul acesta Ema fiind mai mare a participat si ea la realizarea unor cadouri deosebite.
Casute crocante din biscuiti
N-am mai postat activitatile noastre de advent, pentru ca timpul a devenit tot mai putin pe masura ce am inaintat mai mult in decembrie, dar de realizat am realizat cam tot ce ne-am propus in calendarul noastru. Si putinele activitati pe care n-am apucat sa le facem, am de gand sa le recuperam cumva, dar in alta forma.
Una din activitatile care a iesit foarte foarte bine, si pe care ma gandesc sa o transformam in traditie a fost sa facem casute de "turta dulce", doar ca ne-am folosit de biscuiti in loc de clasica turta dulce. Inspiratia a venit si din Marea Carte a Craciunului si din cateva postari de pe bloguri, in care am vazut activitati asemanatoare.
Monday, January 13, 2014
Cum abordam noi pictatul, in stil Reggio
Friday, January 10, 2014
Activitatile noastre preferate din 2013
In perioada asta de inceput de ianuarie (sau mijloc de ianuarie chiar, pana m-am mobilizat eu sa mai scriu un articol aici...), am vazut pe multe bloguri recapitulari de toate felurile ale anului care a trecut si m-am tot pornit si eu de multe ori sa fac o recapitulare, doar ca nu ma puteam hotari de care :) De obicei, la sfarsitul unui an adun cate o fotografie din fiecare luna si fac o pagina de scrapbooking cu ele, dar cum anul 2013 a fost unul cam greu si urat pentru mine, nu prea am avut chef sa ii celebrez trecerea in vreun fel, bucuroasa fiind ca am scapat in sfarsit de el...cred ca am sa revin si cu pozele oricum, un pic mai incolo.
Pana atunci, partile cele mai frumoase ale lui 2013 au fost bineinteles cele care au implicat-o pe Ema, si anume activitatile noastre de toate felurile. Nu am facut anul trecut atatea lucruri pe cat mi-as fi dorit, mai ales in timpul verii din anumite motive, si nici nu am scris pe blog despre tot am reusit sa facem totusi, deci urmeaza un top al preferintelor mele (si ale Emei, logic) care include atat activitati postate, cat si nepostate la timpul lor, dar asupra carora am sa revin cand are sa fie iarasi sezonul potrivit pentru ele :)
1. "Placinta de mere" - activitate senzoriala cu plastilina facuta in casa
2. Vanatoarea de oua (Egg Hunt) din mai - o activitate foarte draguta, de cand avea Ema 18 luni, si pe care am sa o postez cu detalii anul acesta de Paste :)
3. Joaca de vara cu apa - in putinele zile cand a fost cald vara trecuta, Ema a profitat din plin si s-a jucat afara cu apa, fie si-a spalat papusica, fie a mutat apa, simpla sau colorata, dintr-un recipient in altul :)
4. Cosuletul senzorial de toamna, pe care l-am folosit in multe feluri, atat in casa, cat si afara
5. Activitate senzoriala cu fulgi de cocos roz - un mare succes pe cand avea Ema 16 luni :) In perioada 12-18 luni oricum a fost fascinata de toate activitatile senzoriale pe care i le-am propus.
6. Tot ce am reusit sa facem pe afara toamna asta se afla printre preferintele noastre, chiar daca nu e vorba numaidecat despre activitati structurate ( vizita la zoo, tobogan cu frunze, cules mere, picnic de toamna, excursii in padure, pictat pe frunze...)
7. Craft renul Rudolph din amprentele de la picioruse:
8. Tartacute decorate - o alta activitate distractiva de toamna, pentru interior
9. Marul in cele 4 anotimpuri - o activitate mai complexa construita in jurul puzzle-ului preferat al Emei:
10. Si in final, toate activitatile pe care le-am facut in jurul temei Omida Mancacioasa sunt printre preferatele noastre:
Nu am prea inclus activitati de pictura, pentru ca despre ele am de gand sa scriu o postare separata in curand, in care sa explic de ce abordarea Reggio pentru pictura mi se pare cea mai potrivita pentru copilasii mici.
Daca vreti sa faceti si voi o prezentare cu activitatile preferate din 2013, astept linkul la comentarii :)
Pana atunci, partile cele mai frumoase ale lui 2013 au fost bineinteles cele care au implicat-o pe Ema, si anume activitatile noastre de toate felurile. Nu am facut anul trecut atatea lucruri pe cat mi-as fi dorit, mai ales in timpul verii din anumite motive, si nici nu am scris pe blog despre tot am reusit sa facem totusi, deci urmeaza un top al preferintelor mele (si ale Emei, logic) care include atat activitati postate, cat si nepostate la timpul lor, dar asupra carora am sa revin cand are sa fie iarasi sezonul potrivit pentru ele :)
1. "Placinta de mere" - activitate senzoriala cu plastilina facuta in casa
2. Vanatoarea de oua (Egg Hunt) din mai - o activitate foarte draguta, de cand avea Ema 18 luni, si pe care am sa o postez cu detalii anul acesta de Paste :)
3. Joaca de vara cu apa - in putinele zile cand a fost cald vara trecuta, Ema a profitat din plin si s-a jucat afara cu apa, fie si-a spalat papusica, fie a mutat apa, simpla sau colorata, dintr-un recipient in altul :)
4. Cosuletul senzorial de toamna, pe care l-am folosit in multe feluri, atat in casa, cat si afara
5. Activitate senzoriala cu fulgi de cocos roz - un mare succes pe cand avea Ema 16 luni :) In perioada 12-18 luni oricum a fost fascinata de toate activitatile senzoriale pe care i le-am propus.
6. Tot ce am reusit sa facem pe afara toamna asta se afla printre preferintele noastre, chiar daca nu e vorba numaidecat despre activitati structurate ( vizita la zoo, tobogan cu frunze, cules mere, picnic de toamna, excursii in padure, pictat pe frunze...)
7. Craft renul Rudolph din amprentele de la picioruse:
8. Tartacute decorate - o alta activitate distractiva de toamna, pentru interior
9. Marul in cele 4 anotimpuri - o activitate mai complexa construita in jurul puzzle-ului preferat al Emei:
10. Si in final, toate activitatile pe care le-am facut in jurul temei Omida Mancacioasa sunt printre preferatele noastre:
Nu am prea inclus activitati de pictura, pentru ca despre ele am de gand sa scriu o postare separata in curand, in care sa explic de ce abordarea Reggio pentru pictura mi se pare cea mai potrivita pentru copilasii mici.
Daca vreti sa faceti si voi o prezentare cu activitatile preferate din 2013, astept linkul la comentarii :)