Thursday, December 5, 2013

Activitati tematice: mere



Am facut toamna asta o serie de activitati cu tema "marul". Ema a avut o perioada in care a fost foarte interesata de mere si mai ales de culesul lor din copac dupa ce a vazut intr-o carte o poza cu o fetita care culege mere din copac cu scara.
 

Asadar i-am dat si ei un cosulet si o scara si am lasat-o sa incerce sa culeaga mere din copacii nostri din gradina :) Incantarea ei a fost maxima :)


Centrul tematic:



Pentru ca i-a placut atat de mult ideea asta, i-am creat si pe tablita ei magnetica o activitate de cules mere. Am printat si am laminat un copac, o scara (neaparat!), un cosulet si am lipit magneti pe niste pom-pom-uri rosii, sa fie pe post de mere.

 

Am lasat pe tablita si cifrele noastre ramase de la activitatile cu omida mancacioasa, pentru a o incuraja sa faca asocieri intre multimile de mere (de exemplu 3 in copac, 2 in cosulet) si cifre. Dar bineinteles inca e prea mica pentru asa ceva, ii place momentan doar sa recunoasca cifrele si sa numere.


Ema a putut asadar sa culeaga mere in voie ori de cate ori a avut chef :) Deasupra tablitei magnetice i-am afisat si niste fotografii cu ea catarata pe scara, la cules mere in gradina, ca sa ne putem aminti mai usor.

Alte activitati legate de mere:


Pictura cu stampile din mere, despre care am scris mai multe aici:


Marul in patru anotimpuri, activitate pe care am detaliat-o aici:


Am avut si o invitatie la joaca cu plastilina, pentru a crea o placinta cu mere:


Cutie senzoriala:


 Si doua activitati de genul "scrie si sterge".  Pentru prima dintre activitati am printat si am laminat niste cartonase cu imagini legate de mere, dintre care doua sau trei sunt identice, iar una diferita de restul. Ema a trebuit sa coloreze sau sa faca un semn pe imaginea diferita de pe fiecare cartonas, apoi am putut sterge si refolosi cartonasele ori de cate ori au fost cerute.
 
 

Activitatea asta a avut un succes fantastic pentru ca Emei ii place foarte mult si sa recunoasca un obiect diferit dintr-o multime de obiecte si sa scrie, deci o combinatie foarte buna.

 

 Pentru a doua activitate Ema a trebuit sa incerce sa traga linii de la fetita pana la copacul cu mere. Pentru ca in ultima vreme e foarte interesata de scris, mereu imi arata ca face liniute sau cercuri (si mai nou spune ca scrie cifre), si activitatea asta a fost ceruta destul de des.


In imaginea de mai jos ea singura a trasat liniile. De cele mai multe ori nu le-a facut atat de perfecte, dar s-a straduit mereu si a inceput sa se obisnuiasca si cu sensul de scriere, de la stanga la dreapta.


 Pe langa activitatile cu mere am facut cateva legate si de litera M, M de la mar, dar am sa revin cu alta postare despre ele.

Ema, 23-24 luni

8 comments:

  1. Wow, cat sunt de frumoase activitatile voastre! Iar Ema in mar e adorabila! Te admir foarte mult pentru fotografii, imaginatie si spiritul de organizare.

    ReplyDelete
  2. Multumesc tare mult, Raluca! Nici nu stii cat va admir eu, blogul tau e printre primele peste care am dat cand ma documentam despre activitatile pentru copii mici :)

    ReplyDelete
  3. Ce complexa si frumoasa activitate! Baitelul meu nu a inteles cum merge treaba cu obiectul diferit. In general le mazgaleste pe toate :)) Si e mai mare decat Ema.

    ReplyDelete
  4. Foarte frumoasa activitatea. Am o intrebare, mai stii de unde ai printat copacelul?

    ReplyDelete
  5. Chiar nu mai stiu de unde am luat copacelul, dar il am eu in calculator, daca vrei ti-l pot trimite

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh, da, daca poti, te rog. Eu l-am gasit cu mere. Adresa mea de mail e filipcarol@yahoo.com. Merci mult!

      Delete
    2. Buna, ai trimis cumva, ca eu nu am primit? Merci si scuze ca te stresez :)

      Delete
  6. Foarte frumoase activitatile, iar organizare este superba! De fiecare data cand citesc blogul tau admir nu numai activitatile, dar si pozele care sunt de o calitate extraordinara! Felicitari pentru amandoua si mult spor in tot ceea ce faceti!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...